Ennek a festői kisvárosnak a főterén négy hívogató, elegáns étterem van. Élénk esti forgalmuknak az erős széllel betörő, Itáliában szokatlan hidegfront vetett véget, amivel csak egy holland és egy magyar család -ez lennén mi- dacolt. A magyar család is csak egy darabig, aztán a családfő a közelben lévő autójukból elhozta az egyetlen elérhető ruhadarabokat: az esőkabátokat. Itt kezdtük meg tehát nem túl elmélyülő ismerkedésünket az olasz konyhával. Számomra az általam fogyasztott pizzának három tanulsága volt: 1. Az olasz pizzákhoz zamatosabb paradicsomból és frissebb fűszerből készül az alap. 2. A sonkát nem sütik együtt a pizzával, hanem csak a vége felé teszik rá a tésztára. (Azt nem kell mondani, hogy mennyire jók az olasz sonkák.) 3. Már nálunk is lehet jó pizzákat enni. A hidegben teát ittunk, ennek szervírozása egy turisták által nem látogatott vidéki kisvárosban is figyelemreméltóan elegáns volt. |